Tészta
36 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
2 ek kakaópor
40 dkg cukor
2,5 dl olaj
2 db tojás
2,5 dl író
2 tk vanília aroma
1 ek piros ételfesték (a mennyiség a fajtától is függ)
1 tk ecet
1,25 dl forró kávé
Melegítsük elő a sütőt 170 -180°C hőmérsékletűre (sütőtől függően).
Béleljünk ki zsírpapírral és vajazzunk ki 2 db 20 cm nagyságú kerek formát.
Keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót.
Egy másik nagy edényben keverjük össze a cukrot és az olajat.
Adjuk hozzá a tojást, az írót, a vaníliát és az ételfestéket, jól keverjük össze egy habverővel.
Öntsük hozzá a forró kávét és az ecet.
Adagonként, közben mindig átkeverve öntsük bele a lisztes keveréket.
Osszuk ketté a két sütőformába.
Süssük kb. 40 percig, tűpróba javasolt.
Hagyjuk rácson kihűlni. Vágjuk mindkét tortát két lappá.
Csokoládés krémsajtos krém
20 dkg krémsajt
1 tk citrom Paste (helyettesítsük citromlével)
9 dkg fehér csokoládé
15 dkg tejszín (növényi!)
8 g zselatin
30 g víz
Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a zselatint a vízben, forrnia nem szabad.
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét, és adjuk hozzá az oldott zselatint.
Keverjük robot géppel habosra a krémsajtot a citromlével, és adjuk a csokis keverékhez.
Óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínnel.
A torta összeállításában a hozzászólásban, vagy a forrás linken található képek segítenek.
Szükség lesz 5 különböző méretű karika kiszúróra, vagy papír sablonra, aminek a mentén tudunk késsel vágni.
A 4 tortalap akkor adja ki ezt a téglafal mintát, ha az egymáson lévő rétegek máshol vannak a különböző méretű kiszúrókkal elvágva. (1.kép)
Az első réteg 4 téglából áll (nézd a szeleteket:2.kép) ezért 3 kiszúrót kell használnunk.
A második réteg 3 téglából áll (nézd az 5. képet) ezért 2 kiszúrót kell használnunk a kialakításhoz.
A harmadik réteget ismét 3 kiszúróval, a negyedik réteget ismét 2 kiszúróval formázzuk.
A lapok között krém van, és a kivágott formák oldalát is vonjuk be krémmel.
Forrás: http://www.azlitamasammanis.com/2013/04/easy-moist-red-velvet-cake.html
36 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
2 ek kakaópor
40 dkg cukor
2,5 dl olaj
2 db tojás
2,5 dl író
2 tk vanília aroma
1 ek piros ételfesték (a mennyiség a fajtától is függ)
1 tk ecet
1,25 dl forró kávé
Melegítsük elő a sütőt 170 -180°C hőmérsékletűre (sütőtől függően).
Béleljünk ki zsírpapírral és vajazzunk ki 2 db 20 cm nagyságú kerek formát.
Keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót.
Egy másik nagy edényben keverjük össze a cukrot és az olajat.
Adjuk hozzá a tojást, az írót, a vaníliát és az ételfestéket, jól keverjük össze egy habverővel.
Öntsük hozzá a forró kávét és az ecet.
Adagonként, közben mindig átkeverve öntsük bele a lisztes keveréket.
Osszuk ketté a két sütőformába.
Süssük kb. 40 percig, tűpróba javasolt.
Hagyjuk rácson kihűlni. Vágjuk mindkét tortát két lappá.
Csokoládés krémsajtos krém
20 dkg krémsajt
1 tk citrom Paste (helyettesítsük citromlével)
9 dkg fehér csokoládé
15 dkg tejszín (növényi!)
8 g zselatin
30 g víz
Vízgőzön vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a zselatint a vízben, forrnia nem szabad.
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét, és adjuk hozzá az oldott zselatint.
Keverjük robot géppel habosra a krémsajtot a citromlével, és adjuk a csokis keverékhez.
Óvatosan forgassuk össze a felvert tejszínnel.
A torta összeállításában a hozzászólásban, vagy a forrás linken található képek segítenek.
Szükség lesz 5 különböző méretű karika kiszúróra, vagy papír sablonra, aminek a mentén tudunk késsel vágni.
A 4 tortalap akkor adja ki ezt a téglafal mintát, ha az egymáson lévő rétegek máshol vannak a különböző méretű kiszúrókkal elvágva. (1.kép)
Az első réteg 4 téglából áll (nézd a szeleteket:2.kép) ezért 3 kiszúrót kell használnunk.
A második réteg 3 téglából áll (nézd az 5. képet) ezért 2 kiszúrót kell használnunk a kialakításhoz.
A harmadik réteget ismét 3 kiszúróval, a negyedik réteget ismét 2 kiszúróval formázzuk.
A lapok között krém van, és a kivágott formák oldalát is vonjuk be krémmel.
Forrás: http://www.azlitamasammanis.com/2013/04/easy-moist-red-velvet-cake.html