Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 3/4 tk só
- 1,5 tk fahéj
- 1/2 tk gyömbér
- 1/4 tk szerecsendió
- 1/4 tk szegfűszeg
- 22 dkg vaj, olvasztva
- 15 dkg cukor
- 11 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 2 tk vanília aroma
- 1 csésze (2,5 dl) sütőtök püré
- 34 dkg fehér csokoládé, kis darabokra vágva
Béleljünk ki zsírpapírral egy 22 x 33 cm méretű tepsit, a sütőt melegítsük elő 175 °C-ra.
Keverjük össze az átszitált lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket, majd tegyük félre.
Egy másik nagy tálban keverjük krémesre az olvasztott vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, majd a vaníliát és a sütőtököt, keverjük jól össze egy kézi habverővel.
Egyesítsük a száraz és a nedves hozzávalókat, és adjuk hozzá a fehér csokoládét. Keverjük össze egy fakanállal.
Terítsük el a tésztát az előkészített serpenyőben.
Süssük 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Forrás: http://www.glorioustreats.com/2013/09/pumpkin-white-chocolate-chip-bars.html