Hozzávalók
- 1 fej karfiol, virágaira szedve
- 23 dkg krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2-3 dkg reszelt parmezán sajt
- 2,4 dl tejszín
- 1 ek bazsalikom
- bors, frissen őrölve
- só,
- 1 nagy marék dió, apróra vágva, pirítva
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
Vajazzunk ki egy 2,5 literes hőálló edényt, rendezzük bele a karfiol rózsákat.
Keverjük simára krémsajtot, a fokhagymával, a parmezánnal, a tejszínnel,a bazsalikommal, a borssal.
Körültekintően sózzuk, mert a parmezántól már sós.
Öntsük a tejszínes keveréket a zöldségre.
Süssük 30-35 percig, a teteje szépen megpirul, a mártás fortyog.
10 perc hűtés után, szórjuk a tetejére az apróra vágott, előzetesen megpirított diót.
Forrás: http://diethood.com/2013/03/24/creamy-cauliflower-with-toasted-walnuts-giveaway/