Még van cukkini, már van áfonya.
Ez a kenyér egy kis pekándióval megbolondítva maga az ősz.
Hozzávalók
- 30 dkg cukkini reszelve, kinyomkodva, lehet sárga és zöld is vegyesen, szép színes lesz a tészta tőle
- 16 dkg barna cukor
- 0,6 dl olaj
- 1,2 dl vaníliás joghurt
- 1 db tojás
- 12 dkg liszt
- 9 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk fahéj
- 20 dkg áfonya
- 6 dkg pekándió (apróra vágva)
Egy másik edénybe szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és fahéjat.
Egyesítsük a nedves és a száraz hozzávalókat, majd keverjük bele az áfonyát és a pekándiót.
Öntsük a tésztát egy olajozott 22x13 cm nagyságú kenyérsütő formába.
175 °C hőmérsékletre előmelegített sütőben 50-70 perc alatt készül el (tűpróba).
Forrás: http://www.closetcooking.com/2010/07/blueberry-zucchini-bread.html