Tökéletes nassolni való.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 2 db tojás sárgája
- narancshéj reszelve
- 1 tk vanília aroma
- 2 banán, karikára vágva
- csokoládé vagy Nutella
Keverjük össze a vajat és a cukrot, adjuk hozzá egyesével a sárgájákat, a narancshéjat, a vaníliát.
Szitáljuk bele a lisztet és gyúrjuk össze.
Folpackkal letakarva tegyük 30- 45 percre a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
Nyújtsuk ki a tésztát, és vágjuk ki belőle 20 db 3 cm átmérőjű és 20 db 4 cm átmérőjű kört.
Zsírpapírral bélelt sütőlapra rakjuk le a kisebb méretű tésztákat.
Mindegyikre tegyünk 1-1 karika fél cm vastagra szeletelt banánt, és vagy egy darabka étcsokoládét vagy egy mokkáskanál nutellát. Majd helyezzük rá a nagyobb méretű tésztát. (Képek a forrás oldalon.)
Süssük 15 percig, aranysárgára.
Melegen a legfinomabb, mikor olvadt benne a csokoládé.
Tálalás előtt a mikrohullámú sütőben néhány másodperc alatt felforrósíthatjuk.
Forrás: http://www.tipy.pl/artykul_15806,jak-zrobic-ciasteczka-z-bananem-i-czekolada.html