Hozzávalók
Tészta
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 tk élesztőpor
- ½ kg liszt
- 2,5 dkg vaj
- 2 ek olaj
- 2 db tojás
Az átszitált liszthez adjuk hozzá a sót,a tojásokat, a vajat, majd az élesztős tejet, gyúrjuk lágy tésztává.
Mikor már nem ragad a kezünkre, keverjük hozzá az olajat is.
Szórjuk meg a tetejét liszttel és jó alaposan gyúrjuk át (kb. 5 perc).
Fedjük le a tetejét folpackkal és tegyük kelni meleg helyre (40 perc).
Tépjük mandarin nagyságú darabokra, formáljunk belőlük először golyót, majd görgessük a végeit hajó alakúra. Középen ejtsünk a tésztán egy hosszanti bemetszést, nem teljesen átvágva a tésztát. Ezt kézzel tágítsuk ki, ide kerül a töltelék.
Töltelék:
A krumpli pürét „javítsuk” fel tojássárgájával, reszelt sajttal, sóval, borssal, zöldfűszerekkel (medvehagyma, snidling, kapor …).
Töltsük a szirmokban kialakított üregekbe, középre dekorációként tegyünk egy vékony szelet paradicsomot.
Kilisztezett sütőlapra téve, 200°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Látványosan tálalhatjuk, ha virág alakra rendezzük a tányéron.
Forrás: http://amari02.ru/post291720527/