Hozzávalók
- 21 db szögletes formájú édes keksz
- 36 dkg túró
- 10 ek barnacukor
- 5 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 5 dkg törökmogyoró
- 3 ek zabkorpa
- 3 ek mák
- 10 dkg étcsokoládé
Egy serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott mogyorót és a korpát, hozzáadunk 6 ek cukrot és karamellizáljuk. Öntsük ki egy előkészített, olajozott tálcára, ahonnan majd könnyen le tudjuk választani, kávédarálóban törjük apróra.
Egy tálba keverjük össze a túrót, a puha vajat és a maradék cukrot (4 ek).
Adjuk hozzá a mákot, és a karamellizált keveréket, keverjük át.
Tegyünk egy kekszre egy adag krémet, majd illesszünk rá az egyik, majd a másik oldalról is egy-egy kekszet. A kekszeket kézzel összenyomva alakítsuk ki a tetőformát (lásd a képeken a hozzászólásban!).
Vonjuk be a tetőket olvasztott csokoládéval. Minimum 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.