Omlós tészta
25 dkg finomliszt
25 dkg vaj
12 dkg darált mandula (héj nélkül)
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 db tojássárgája
A lisztet összedolgozzuk a fagyos vajjal, hozzáadjuk a mandulát, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, valamint a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütő-papírral kibélelünk 2-3 sütőlapot. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon vagy meglisztezett sütőpapírlapok vagy folpack között 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Kiszúrjuk a formát és a sütőlapokra rakosgatjuk.
Középső bordamagasságon világos aranysárgára sütjük (a forma méretétől és alakjától is függ, kb 8-12 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni.