- 23 dkg burgonya chips
- 4 db újhagyma, vékonyra szeletelve
- 2 ek vaj
- 45 dkg krémsajt
- 3 ek tejföl
- 2 ek liszt
- 1 ek apróra vágott snidling
- 1 tk fokhagyma por
- ¼ tk cayenne bors
- tengeri só
- fehérbors
- 4 db tojás
- snidling és tejföl a díszítéshez
Melegítsük elő a sütőt 245 °C-ra.
Egy sodrófával, vagy aprítóban törjük a chipset morzsa nagyságúra.
Adjunk hozzá 1 ek olvasztott vajat és nyomkodjuk egy kerek 25 cm-es sütőforma aljába, oldalára.
Süssük öt percig, tegyük félre.
Olvasszunk fel 1 ek vajat egy kis serpenyőben, és kis lángon pároljuk meg benne a karikákra vágott zöldhagymát. Ne legyen barna, tegyük félre.
Robotgéppel keverjük simára a krémsajtot, adjuk hozzá tejfölt, a lisztet, a snidlinget, az újhagyma és a fokhagyma port. Ha már jól összekevertük egyesével üssük bele a tojásokat is.
Öntsük sütőformába és süssük 10 percig. Majd vegyük vissza a hőfokot 120 °C-ra és süssük további 20 percig.
Ilyenkor még egy kicsit remegős, de ahogy hűl, összeáll. Hagyjuk legalább 15 percig pihenni bent a sütőben, nyitott ajtóval.
Tálaljuk melegen sós keksszel, vagy pirítós kenyérrel.
Ha hűtjük akkor a tálalás előtt vegyük ki, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
Tipp: Díszítsük a tetejét!
1. Sütés előtt kenjünk rá egy vékony réteg tejfölt, amibe snidling szálakat helyezünk dekorációnak.
2. Sütés után, tálaláskor kenjük meg a tetejét tejföllel és szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, és tört chips morzsával.
Forrás: http://spinachtiger.com/savory-chive-cheesecake-with-potato-chips-crust/