Hennával festettem már hajat, és a testfestések is mindig lenyűgöztek.
Na de ilyen süteményt még nem láttam! ;)
Rengeteg forró fűszer a tészta receptjében, különösen izgalmasan hangzik a mustármag !
Egy hűvös őszi délután beburkolózni egy puha takaróval, egy jó könyvvel, egy bögre meleg teával és egy ilyen jópofa fűszeres süteménnyel igazi öröm.
Hozzávalók
44 dkg liszt
2 tk őrölt gyömbér
1,5 tk őrölt fahéj
1 tk szódabikarbóna
½ tk só
¼ tk őrölt szegfűbors
¼ tk őrölt szerecsendió
¼ tk őrölt mustármag
⅛ tk őrölt szegfűszeg
22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
15 dkg sötét barna cukor
16 dkg melasz/nem uaz, de ha nincs, próbáljuk mézzel helyettesíteni
1 nagy tojás
½ tk vanília aroma
Szitáljuk össze a lisztet a fűszerekkel.
Keverjük elektromos mixerrel a vajat krémesre, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és keverjük legalább egy percig. Adjuk hozzá a melaszt, további 2 percig keverjük.
Most üssük bele a tojást, keverés egy percig, majd a vaníliát, és mikor már azzal is egynemű akkor nagyon alacsony sebességre állítva a gépet adjuk hozzá a lisztes keveréket.
Formázzunk a tésztából két golyót, takarjuk le őket folpackkal és minimum 4 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Béleljük ki a sütőlemezt zsírpapírral.
Nyújtsuk ki a tésztát 6-8 mm vastagra és egy kéz alakú sablon segítségével vágjuk ki a formát.
Ha lassan haladunk a forma kialakításával, akkor tegyük a tésztát a tepsivel együtt vissza a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön, mielőtt a sütőbe tolnánk!
Kb. 10 perc alatt megsül, ne süssük túl. Hagyjuk a lapon kihűlni, majd díszítsük.
Díszítéshez használhatunk cukormázat, vagy barna és fekete gél ételfesték keverékét is, amit egy ecsettel tudunk felvinni a tésztára.
Forrás: http://www.sprinklebakes.com/2010/02/mehndi-inspired-spice-cookies.html