9/27/2013

Málnás csiga torta

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Eső után előbújnak a marcipán csigák is :)

Hozzávalók 
  • Piskóta (30x40 cm-es lap)
  • 6 db tojás
  • 6 ek meleg víz
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • csipet só
Málnás töltelék
  • 35 dkg fagyasztott málna
  • 2 ek cukor
  • 5 dl joghurt (sűrű pl. görög, vagy csepegtetett)
  • 5 dl tejszín
  • 3 ek porcukor
  • 3,5 dkg zselatin
  • Kb. 15-20 dkg málna lekvár
Továbbá
  • 10 dkg marcipán
  • 2 ek pisztácia, apróra vágva
  • kókusz reszelék, zöldre színezve
  • szeletelt mandula
Keverjük habosra a sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a meleg vizet és mixerrel keverjük minimum 5 percig. Szitáljuk hozzá a lisztet, és már kézzel keverjük el benne.
A tojásfehérjéket verjük habbá egy csipet sóval, forgassuk óvatosan össze a sárgájás résszel.
Öntsük a tésztát kivajazott, kilisztezett sütőpapírral bélelt 30x40-es sütőlapra és előmelegített 180 ° C hőmérsékletű sütőben süssük készre, kb. 15-18 perc.
Még melegen borítsuk porcukrozott konyharongyra, húzzuk le róla a papírt, a textil segítségével tekerjük fel szorosan, a feltekert piskótát burkoljuk zsírpapírba és hagyjuk teljesen kihűlni.
Kenjük meg málna lekvárral, vágjuk 1 cm-es szeletekre.

24 cm-es tortaformát béleljünk ki folpackkal, úgy hogy az a szélein is túllógjon.
3 db tekercset tegyünk félre a tetejére dekorációnak, a többivel rakjuk ki a forma alját és oldalát.
Tegyük a hűtőszekrénybe addig míg elkészül a töltelék.

Málnás krém
A málnát szórjuk meg a cukorral, ha szükséges kis lángon egy kicsit melegíthetünk rajta, hogy könnyebben át tudjuk törni a szitán.
A zselatint oldjuk fel 4 ek vízben.
Keverjük a maradék lekvárt össze a joghurttal és adjuk hozzá az átpasszírozott málnát.
A tejszínt verjük habbá a porcukorral.2 ek tejszínt tegyünk egy külön tálba. A többi habot óvatosan forgassuk össze a joghurtos málnával.
A közben vízben megduzzadt zselatint melegítsük fel és keverjük össze egy kevéske málnás joghurttal és a félretett tejszínnel. Majd adjuk a zselatinos keveréket a joghurtos málnához.
A krémet töltsük a formába, takarjuk be a tetejét és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
A marcipánból formáljuk meg a csigák testét, a 3 félre tett tekercsből a házát, a mandula forgácsból a szemeket. A zöld kókusz és a pisztácia a füvet imitálja.

Forrás: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/07/malinova-torta-s-marcipanovymi.html

Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)