Szerintem, egy kis maroknyi apróra vágott dió, vagy mogyoró még elférne benne
Hozzávalók
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 7 dkg cukor
- 7 dkg barna cukor
- 5 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 2-3 ek almaszósz (ha nincs akkor + vaj)
- 2 db tojás, jól felverve
- 1 tk vanília aroma
- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 0,8 dl tej
- 1 db nagy vagy 2 db kis alma, hámozva és apróra vágva
- 1 ek vaj, olvasztva (sütés közben megkenni)
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kenyérsütő formát.
A barna cukor felét (3,5 dkg) keverjük össze a fahéjjal.
Keverjük a vajat a maradék barna és a sima cukorral krémesre, és adjuk hozzá az almaszószt (ha nincs, akkor a vaj adagját emeljük 10 dkg-ra), a habosra felvert tojásokat és a vaníliát.
Keverjük össze lisztet és a sütőporral és adjuk a tojásos keverékhez. Lassan keverjük, míg összeáll, adjuk hozzá a tejet is.
Öntsük a tészta felét az előkészített formába, adagoljuk a tetejére az almakockákat és a fahéjas cukor felét, ismét egy adag tészta, majd az alma és a fahéj maradéka kerüljön a tetejére.
Süssük kb. 30 percig, akkor kenjük meg olvasztott vajjal és folytassuk további 5-10 percig a sütést (tűpróbáig).
Hagyjuk 10 percig a formában hűlni.
Forrás: http://www.spendwithpennies.com/warm-apple-pie-bread-with-cinnamon/