Újra sünök, de most hidegen kelt tésztából.
A tészta személyi szakácsának emlékezése alapján Nikita Szergejevics Hruscsov kedvence volt, így Hruscsov tészta néven ismert, orosz receptekben sokszor találkozni vele.
Hozzávalók
- kb. 50 dkg liszt (ebben benne van a nyújtáshoz szükséges mennyiség is)
- 2 tk száraz élesztő (vagy 5 dkg friss)
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 2 ek cukor
- 20 dkg vaj, szobahőmérsékletű
Keverjük össze az élesztőt és a sót adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a lisztet, és a lágy vajat.
Gyúrjuk össze a tésztát és tegyük minimum 4 (jobb 5-7) órára hűtőszekrénybe.
Sütés előtt vegyük ki a tésztát, és hagyjuk egy kicsit (kb. 20 percig) szobahőmérsékleten pihenni.
Nyújtsuk ki, formázzuk meg a képeken látható módon.
A tölteléke lekvár, az orra és a szeme aszalt gyümölcsökből vagy mogyoróból készül.
A tetejüket kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg cukorral.
180°C-ra előmelegített sütőben, zsírpapírral bélelt, kivajazott lapon süssük készre.
Tipp: a tészta több napig is eláll a hűtőszekrényben, de ez esetben adjunk hozzá ½ tk szódabikarbónát is.
Forrás: http://lipa-fv.ru/post252156779