Vidámabb az indulás egy ilyen kedves keksszel a reggelihez.
Hozzávalók (16 db)
Tészta
- 20 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1/2 teáskanál vanília-kivonat
- 23 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 3 ek porcukor
- 1/2 tk kakaó
- Néhány csepp víz vagy tej
- Maroknyi csokoládé chips `
Keverjük habosra a vajat a porcukorral.
Adjuk hozzá a tojássárgáját és a vaníliát, keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a lisztet is.
Osszuk két egyenlő részre, az egyikhez adjuk hozzá a kakaót.
Mindkét tésztát lefedve pihentessük fél óráig a hűtőszekrényben. Fontos, hogy tészta hideg maradjon a feldolgozás során. Így ha lassan dolgozunk, előfordulhat, hogy közben is ajánlott visszahűteni!
A tésztákat folpack vagy zsírpapír között nyújtsuk ki 25x25cm-es lappá.
6 és 3 cm-es pogácsa kiszúróval vágjuk ki a tésztákból a fejet, a pofát, és a füleket (félbevágott kisebb körökből).
Alakítsuk ki kontrasztosan a maci fejeket. Süssük 180 °C hőmérsékletű sütőben 10-12 percig, figyeljünk rájuk, ne süljenek barnára!
Dekoráció
2 evőkanál porcukorhoz lassan csepegtessünk hozzá néhány csepp tejet vagy vizet folyamatos keverés közben, egészen addig, amíg a sima és sűrű mázat kapunk.
Külön tálban keverjük össze a maradék evőkanál porcukrot a kakaóval és ebből is keverjünk víz vagy tej hozzáadagolásával mázat.
A fehér és barna mázakból rajzoljuk meg a rácson kihűlt mackó fejek szemét, orrát, száját.
Hagyjuk állni, amíg a máz teljesen megszárad, lezárt dobozban tároljuk.
Forrás, lépésről-lépésre képekkel: http://the-cookie-fairy.blogspot.hu/2011/10/blog-post_8044.html