Szép, színes, rumos, kókuszos, gyümölcsös, csokis.
Hozzávalók
- 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 20 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 tk vanília aroma
- 30 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 1-2 csepp zöld ételfesték
- 1-2 csepp piros ételfesték
- 6 dkg csokoládé, apróra vágva
- 6 dkg apróra vágott maraschino cseresznye, lecsöpögtetve
- 3 dkg kókuszreszelék
- 1/2 tk rum aroma
- cseresznye lekvár
- sárgabarack lekvár
Béleljünk zsírpapírral, és vajazunk ki egy 22 x 33 cm-es tepsit.
Keverjük a vajat és a cukrot habosra, adjuk hozzá a tojást és a vaníliát.
Keverjük össze a szárazrészt, a lisztet, a sütőporral és a sóval majd adjuk a vajas keverékhez.
Osszuk három felé.
Az egyik marad így, a másik kettőt pedig színezzük a festékekkel.
A zöld részhez adjuk hozzá a csokoládét, a piroshoz a cseresznyét, a natúrhoz a kókuszt és a rumot.
Süssük meg mindegyik réteget külön-külön, 175 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben, kb.7-9 perc alatt aranybarnára.
Mikor készek fordítsuk őket hűlni egy rácsra, és távolítsuk el róluk a zsírpapírt.
Állítsuk össze a süteményt:
- Rózsaszín tészta
- Cseresznye lekvár
- Fehér tészta
- Sárgabarack lekvár
- Zöld tészta
Takarjuk le folpacckal, tegyünk rá egy vágódeszkát súlynak, és pihentessük egy éjszakát a hűtőszekrényben.
Forrás: http://www.tasteofhome.com/Recipes/Neapolitan-Bars