Hozzávalók
Tészta
- 25 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 1 ek sütőpor
- 1/2 tk só
- 7 dkg hideg vaj, kis darabokra vágva
- 1,8 dl tej
Töltelék
- 4 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 2 ek cukor
- 4 dkg étcsokoládé, apróra vágva
- 1 db tojás sárgája
- 1 ek tej
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral.
Keverjük össze a tészta száraz hozzávalót, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Majd morzsoljuk össze a vajjal, végül adjuk hozzá a tejet is, ragacsos tésztát kapunk. Lisztezett felületen gyúrjuk, míg labdává áll össze.
Lisztezett deszkán nyújtsuk 33x28 cm nagyságú téglalappá.
A tészta hosszabb oldala legyen előttünk, így kenjük meg a lágy vajjal, hintsük meg a cukorral és az apróra vágott csokoládéval.
Tekerjük fel szorosan a tésztát, és vágjuk 10-12 darabra.
Helyezzük őket a sütőlapra, 2 cm távolságra egymástól.
Keverjük össze a tejet a tojássárgájával, és kenjük meg a csigák tetejét, majd szórjuk meg cukorral.
Süssük aranybarnára, kb. 18 perc.
Forrás: http://www.bakerella.com/chocolate-swirl-biscuits/