Hozzávalók
Tészta
- 235 g liszt
- 50 g búzadara
- 85 g porcukor
- 125 g vaj, szobahőmérsékletű
- 4 ek grapefruitlé vagy narancslé
- 1 db tojás sárgája
- 300 g marcipán
- 1 tojás
- 2 tojásfehérje
- 2 db nagy grapefruit , nem biztos, hogy az összes kell, lehet, hogy lesz maradék
Legalább 24 órával a sütés előtt pucoljuk meg a grapefruitokat. Szedjük le a külső héjukat, és a gerezdek közötti fehér hártyát.Vágjuk fel nagyjából egyforma kockákra, takarjuk le és tegyük a hűtőszekrénybe.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat a lisztet,porcukrot, grízt. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a vajat és a gyümölcslevet.Dolgozzunk gyorsan, gyúrjuk össze. Nyomkodjuk a forma aljába és oldalába, és tegyük 35-45 percre a fagyasztószekrénybe.
A blog írója által használt formával még nem találkoztam Magyarországon :35 x 12 cm-es, így átszámoltam, hogy ezzel is segítségetekre legyek,ez 22 cm átmérőjű kerek formának felel meg.
180 °C-ra előmelegített sütőben süssük a mélyhűtőből kivett tésztát 15 percig sima fokozaton, majd a végén még 2 percet légkeveréssel. Hagyjuk kihűlni.
A marcipánt szitán törjük át, vagy keverjük simára, adjuk hozzá a tojássárgáját és a csipet sóval habbá vert fehérjéket.
A grapefruit darabokat oszlassuk el a tésztán, öntsük rá a marcipános keveréket és toljuk vissza a sütőbe 15 percre.
Tálaláshoz szórjuk meg a tetejét apróra vágott pisztáciával, vagy menta levéllel.
Forrás: http://addiopomidory.blogspot.hu/2013/05/krrrucha-tarta-marcepanowa-z-grejfrutem.html