Hozzávalók
- 30 dkg túró (zsírszegény)
- 10 dkg tejföl (zsírszegény)
- 3 db tojás
- 2 ek mák, darálva
- 1 db alma
- 1 db banán
- 1,5 ek liszt
- 1 ek keményítő
- egy kis citromlé
- 2 ek méz (vagy 2 ek cukor)
- 2 ek vaníliás cukor
A gyümölcsöt vágjuk apró kockákra, és locsoljuk meg citromlével.
A túrót keverjük össze a tojások sárgájával és a tejföllel, adjuk hozzá a lisztet, a mákot.
A tojásfehérjéket verjük habbá egy csipet sóval, vaníliás cukorral.
A habot részletekben forgassuk bele a túróba, óvatosan, hogy ne törjön össze.
Vajazzuk ki hőálló csészéket, az aljára osszuk szét az apró kockákra felvágott gyümölcsöt, szórjuk meg a keményítővel.
Öntsük a tetejére a túrós krémet, és süssük 170°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig.
Forrás: http://lizanka87.blogspot.hu/2012/10/26101.html