Hozzávalók
Tészta
A tészta titka a hideg hozzávalókban, és a gyorsaságban rejlik.
A lisztet, a cukrot, és a sót tegyük késes robotgépbe, adjuk hozzá a vajat. Csak addig forgassuk amíg a keverék morzsaszerű lesz. Vékony sugárban adjuk hozzá a jeges vizet, de csak annyit, hogy összeálljon a tészta. Vegyük ki, és ne gyúrjuk, csak gyorsan formázzuk cipóvá.
Csomagoljuk folpackba és fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. A hűtőben így becsomagolva eláll minimum 3-4 napig, de akár le is fagyasztható.
A tésztát alaposan lisztezett felületen, középről kifelé, óvatosan nyújtsuk, közben forgassuk, lisztezzük. Béleljük ki vele az alaposan kivajazott sütőformát.
Béleljük ki alufóliával, vagy zsírpapírral és vaksütéshez töltsük meg szárazbabbal/rizzsel ..
200°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, szélei aranybarnára sülnek.
Hagyjuk kihűlni, távolítsuk el belőle a vaksütés kellékeit.
Krém
Vízgőzön, kis lángon főzzük össze a tejet, a tejszínt, a kókusztejet, a tojást, a cukrot, a keményítőt és a sót. Kb. 15-20 percig is eltarthat, mire besűrűsödik.
Keverjük hozzá a kókusz ¾ részét és az aromát.
Öntsük az elkészített tésztába, és tegyük a hűtőszekrénybe 2-4 órára.
Tetejére
Verjük a tejszínt kemény habbá a porcukorral, halmozzuk a krém tetejére, szórjuk meg a maradék kókusszal.
Tészta
- 17,5 dkg liszt
- 11 dkg vaj, kis kockákra vágva, hidegen
- csipet só
- 1 tk cukor
- 40-60 ml jeges víz
A tészta titka a hideg hozzávalókban, és a gyorsaságban rejlik.
A lisztet, a cukrot, és a sót tegyük késes robotgépbe, adjuk hozzá a vajat. Csak addig forgassuk amíg a keverék morzsaszerű lesz. Vékony sugárban adjuk hozzá a jeges vizet, de csak annyit, hogy összeálljon a tészta. Vegyük ki, és ne gyúrjuk, csak gyorsan formázzuk cipóvá.
Csomagoljuk folpackba és fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. A hűtőben így becsomagolva eláll minimum 3-4 napig, de akár le is fagyasztható.
A tésztát alaposan lisztezett felületen, középről kifelé, óvatosan nyújtsuk, közben forgassuk, lisztezzük. Béleljük ki vele az alaposan kivajazott sütőformát.
Béleljük ki alufóliával, vagy zsírpapírral és vaksütéshez töltsük meg szárazbabbal/rizzsel ..
200°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, szélei aranybarnára sülnek.
Hagyjuk kihűlni, távolítsuk el belőle a vaksütés kellékeit.
Krém
- 1,9 dl tejszín (állati)
- 1,9 dl tej (magas zsírtartalmú!)
- 2,5 dl kókusztej
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 4 ek enyhén púpozott kukoricakeményítő
- csipet só
- 8 dkg kókuszreszelék, szárazon átpirítva
- 1 tk kókusz vagy vanília aroma
Vízgőzön, kis lángon főzzük össze a tejet, a tejszínt, a kókusztejet, a tojást, a cukrot, a keményítőt és a sót. Kb. 15-20 percig is eltarthat, mire besűrűsödik.
Keverjük hozzá a kókusz ¾ részét és az aromát.
Öntsük az elkészített tésztába, és tegyük a hűtőszekrénybe 2-4 órára.
Tetejére
- 2,5 dl tejszín (állati, ha nem ezzel dolgozunk, hanem édesített növényi variációkkal, akkor a porcukor mennyiségét csökkenteni kell!)
- 4-6 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 tk. kókusz aroma
Verjük a tejszínt kemény habbá a porcukorral, halmozzuk a krém tetejére, szórjuk meg a maradék kókusszal.