Hozzávalók
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 1 db tojás
- 1/4 tk só
- 1 tk sütőpor
- 1 nagy alma
- 24 dkg liszt
- csipet szerecsendió
- csipet gyömbér
- 0,5 tk fahéj
Keverjük a lágy vajat krémesre a cukorral és a tojással.
Szitáljuk át a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a sütőport. Egyesítsük a két keveréket.
Az almát hámozzuk meg (nem muszáj), vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg citromlével, fűszerezzük, majd keverjük a tésztába.
Sütőpapírral bélelt, vajazott, lisztezett lapra, vízbe mártott kézzel formáljunk a tésztából kis gombócokat.
Előmelegített 180 °C hőmérsékletűre előmelegített sütőben 12-15 perc alatt sül világosbarnára.
Forrás: http://cvetana2010.blogspot.hu/2012/09/blog-post_27.html