részemről inkább hívnám Paula szeletnek,
az idegesítő reklámból ismert puding után.
Hozzávalók
Tészta
- 9 db tojás fehérje
- 9 ek kristálycukor
- 3 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- ½ cs sütőpor
- 150 ml olaj
- 20 dkg dió (durvára vágva)
Béleljünk ki zsírpapírral egy 20 x 40 cm nagyságú tepsit.
Vágjuk apróra a diót, szórjuk egyenletesen az előkészített tepsibe.
Verjük fel habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval. Közben adagoljuk hozzá részletekben a cukrot.
Az átszitált liszthez keverjük hozzá a zsemlemorzsát és a sütőport. Óvatosan keverjük (részletekben) a habba.
Öntsük rá a dióra és 180 °C hőmérsékletűre előmelegített sütőben süssük 15 percig. Hagyjuk kihűlni.
Krém
- 1 l tej
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 9 db tojássárgája
- 25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
- 25 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
A tej kézi habverővel keverjük össze a pudingporral, a tojások sárgájával, és folyamatos keverés közben közepes/kis lángon sűrítsük be.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A vajat keverjük a porcukorral habosra, és keverjük össze a pudingos krémmel.
Felezzük el, az egyik felébe keverjünk 2 ek kakaót.
Tegyük a hűtőszekrénybe néhány órára.
Díszítéshez
- 3 dl habtejszín (javaslom hozzá a habfixálót)
- Ízlés szerint porcukorral ízesítve
- 1 evőkanál kakaó
- csíkokra vágott alufólia
Állítsuk össze a süteményt:
A kihűlt tésztát fordítsuk meg a tepsiben, felül legyen a dió.
Vegyük ki a lehűlt krémeket a hűtőszekrényből és kanalazzuk vegyesen foltokban egymás mellé a tésztára.
Kenjük a cukros tejszínhabot a krém tetejére.
Vágjunk alufóliából csíkokat, tegyük keresztbe a habtetejére, a kimaradt részeket szórjuk meg (szitán keresztül) kakaóporral, távolítsuk el a fólia csíkokat.
Forrás: http://www.adkas-tastyfood.blogspot.sk/2011/10/kinder-zakusok.html