Hozzávalók
- 15 dkg tej, szobahőmérsékletű
- 1,5 dkg élesztő
- 42 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 6,5 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- csipet só
- 40 dkg nutella
- porcukor a díszítéshez
- olaj kisütni
Egy kis cukorral elkevert langyos tejben futassuk fel az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a cukrot és 1 tojást, 1 tojássárgáját, citromhéjat, csipet sót. Öntsük hozzá a felfutott élesztős tejet.
Gyúrjuk össze, adjuk hozzá a vajat és gyúrjuk tovább, rugalmas tésztává, kb. 8-10 perc.
Fedjük le a tálat egy konyharuhával, hagyjuk kelni meleg helyen kb. 2 órát, vagy amíg a kétszeresére dagad.
Ismét gyúrjuk át, kb 8-10 percig, majd tegyük lisztezett felületre.
Nyújtsuk ki fél centiméter vastagságúra, szúrjunk ki kerek formákat belőle.
A fele mennyiségre tegyünk egy kis kupac nutellát.
Kenjük meg a kiszúrt tészták széleit a maradék tojásfehérjével, tegyünk minden nutellás tésztára egy simát, és a széleit jó erősen nyomjuk össze. A tetejüket is kenjük meg tojásfehérjével.
Hagyjuk 10 percig pihenni.
Forrósítsunk egy serpenyőben olajat (4-5 cm). Süssük a bomboliniket aranyszínűre (kb.1 perc), szedjük papírtörlőre.
Forrás: http://www.bellalimento.com/2009/12/01/bombolini-alla-nutella-nutella-filled-doughnuts/