- 15 dkg liszt
- ¾ tk sütőpor
- ¼ tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- ½ tk gyömbér
- csipetnyi szegfűbors
- csipetnyi szegfűszeg
- ¼ tk só
- 11 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 0,6 dl almaszósz
- 2 ek juharszirup/méz
- 3 ek tej, osztva
- 4 ek vaj, osztva
- 6 dkg porcukor
Tészta
Melegítsük elő a sütőt 175°C hőmérsékletre.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a barna cukornak csak a felét adjuk hozzá.
Keverjük össze a nedves alapanyagokat is, de a tejből csak 1 evőkanálnyit, a vajból csak 2 evőkanálnyit tegyünk hozzá.
Egyesítsük a két keveréket, keverjük össze, töltsük egy zacskóba, aminek az egyik sarkát levágtuk és adagoljuk a tésztát, egy olajozott mini fánk sütő mélyedéseibe (kb. félig).
Süssük 7-8 percig. Vegyük ki a megsült fánkokat a tepsiből.
Máz
Melegítsük össze közepes lángon a maradék vajat a maradék barna cukorral.
Forraljuk körülbelül 2 percig. Adjunk hozzá 1 ek tejet, forraljuk tovább és adjuk hozzá a porcukrot.
Ha túl sűrűnek találjuk, akkor adjuk hozzá a legutolsó evőkanálnyi tejet is.
Vonjuk be a mázzal a kihűlt fánkokat.
Forrás: http://pinchofyum.com/baked-gingerbread-mini-donuts