Tej és tojás allergiások is fogyaszthatják, de bárki, mert a süti pontosan ugyanolyan finom, mint hagyományos társai! Rendszeresen sütöm.
Hozzávalók
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek kakaópor
- 6 ek olaj
- 3 ek 5%-os ecet (ha erősebb, akkor módosítsunk!)
- 2,5 dl víz
- 1 csapott kk só
- 0,5 csapott kk szódabikarbóna
- 25 dkg rétesliszt
Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető tészta, simán egy fakanállal is összekeverhető.
Külön tálban keverjük össze a száraz részeket, a liszthez keverjük a szódabikarbónát, a sót, a cukrokat, a kakaót.
Egy másik tálba mérjük ki a vizet, az ecetet és az olajat.
Keverjük össze a két tál tartalmát.
Öntsük zsírpapírral bélelt, kiolajozott, 20 x 25 cm nagyságú tepsibe.
Süssük 190 °C hőmérsékletűre előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 20-25 perc.
Karácsonyra való tekintettel felvághatjuk a képen látható módon fenyő (háromszög) alakúra is. Díszíthetjük cukormázzal, lekvárcsíkkal, tehetünk a tetejére torta csipkét és azon át szitálhatunk rá porcukrot …