Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 1/2 tk só
- 1/2 tk sütőpor
- 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 20 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1/2 tk vanília aroma
- 1 tk borsmenta kivonat (bio boltok, nem tévesztendő össze a párologtatóba való illóolajjal!)
- 1 ek piros ételfesték.
- Porcukor, a nyújtáshoz
- 3 ek tej
Keverjük a vajat krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, a vaníliát, a tejet, és a borsmenta kivonatot.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, gyúrjuk össze.
Felezzük el, az egyik feléhez adjunk piros ételfestéket. Alaposan gyúrjuk össze.
Zsírpapíron nyújtsuk ki mindkét tésztát kb.6mm vastagságú téglalapra (porcukrot szórhatunk alá).
Csúsztassuk a piros tészta tetejére a fehér tésztát.
Vágjuk le körben az egyenetlen éleket. Szorosan tekerjük fel, a zsírpapír segítségével, szórjuk meg cukorgyönggyel, és a papírba csomagolva tegyük 2 órára a hűtőszekrénybe.
Vágjuk 1 cm széles szeletekre és egymástól 2,5 cm-es távolságra tegyük zsírpapírral bélelt tepsire.
10-15 per alatt sül meg, ez a vastagságától is függ.
Forrás: http://www.myshineproject.com/2011/11/handmade-holidaycookie-pinwheels.html