- 22 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 12 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1 tk vanília aroma
- 30 dkg liszt
- 2 csésze piros és zöld kandírozott cseresznye, félbevágva
- 10 dkg pekándió/dió félbe vágva
A vajat keverjük krémesre a porcukorral, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a vaníliát, végül az átszitált lisztet.
Keverjük hozzá a cseresznyéket és a pekándiót. Tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.
Formáljunk a tésztából 3 db. 25 cm hosszú tekercset, csomagoljuk folpackba, és tegyük mélyhűtőbe. Akár 2 hónapig is eláll így, jó előre el lehet készíteni!
Vágjuk a fagyasztott tekercseket nagyon vékony szeletekre (3mm), tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
160 °C hőmérsékletűre előmelegített sütőben 10-12 perc alatt sül készre (a szélei aranybarnák).
Rácson hagyjuk kihűlni.
Forrás: http://www.tasteofhome.com/recipes/cherry-christmas-slices