Hozzávalók
Tészta
- 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs. élesztőpor
- 1 tk cukor
- 1,2 dl víz, meleg, de nem forró
- 2,4 dl tej, szobahőmérsékletű
- 60 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 11 dkg vaj, hidegen, kockára vágva
- 1 db tojás felverve
Töltelék
- 40 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
- 12 dkg porcukor
- 1 ek liszt
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 db tojás, szobahőmérsékletű
- +
- 6 dkg vaj, olvasztva
- 25 dkg porcukor, átszitálva
- ½ citrom reszelt héja és leve
- ½ tk vanília aroma
- 3 ek tej
Tészta:
Adjuk a meleg vízhez a cukrot, majd az élesztőt, és hagyjuk 10 percig, hogy felhabozzon.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport.
A lisztes keveréket morzsoljuk össze a vajjal.
Az élesztős vízhez keverjük hozzá a tejet és a tojást
Gyúrjuk össze a tésztát, nagyon ragadós, ha szükséges lehet még lisztet adni hozzá.
Tegyük át egy kiolajozott tálba, fedjük le textilkendővel, és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni (kb. 2 óra).
Töltelék:
Keverjük a krémsajtot habosra, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, a porcukrot, a lisztet és a tojást, alaposan keverjük össze. Tegyük félre és tartsuk szobahőmérsékleten felhasználásig.
A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 3 mm vastagságú téglalappá.
Kenjük meg az olvasztott vajjal, terítsük rá a tölteléket
Tekerjük fel szorosan a tekercset és vágjuk 5 cm-es darabokra. Tegyük őket egy folpackkal lefedhető edénybe és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe. (Ez egy újabb kelesztési szakasz)
Legszerencsésebb egyből a kivajazott sütőedénybe tenni, ez lehet bármilyen hőálló, megfelelő méretű tepsi.
Másnap előmelegített 175 °C hőmérsékletű sütőben süssük 35-45 percig, aranybarnára.
A máz hozzávalóit keverjük össze és vonjuk be vele a forró tekercseket.
Díszítsük extra reszelt citromhéjat.
Forrás: http://comfortablefood.com/lemon-cream-cheese-breakfast-rolls