Hozzávalók
Tészta
- 5 tojás
- 30 dkg cukor
- 125 ml olaj
- 20 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 125 ml víz
Krém
- 1 cs vaníliás puding (4 dkg)
- 375 ml tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 4 ek rum
- 7 db banán
- 3 ek kakaó
- 4 ek cukor
- 6 ek tej
- 5 dkg vaj
Keverjük össze a tojássárgájákat a cukorral az olaj és a vízzel.
Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd adjuk a sárgájás keverékhez.
Verjük habbá a tojás fehérjét, és részletekben forgassuk bele a tésztába.
Öntsük zsírpapírral bélelt, kivajazott 24 x 28 cm méretű tepsibe.
180 °C- ra előmelegített tepsiben 40 per alatt sül meg (tűpróba)
Rácson hagyjuk kihűlni.
Sűrítsük be a pudingport a tejben.
A vajat keverjük krémesre a cukorral és a rummal, adjuk a lehűlt pudinghoz.
A csokis tésztára terítsük rá a karikákra vágott banánt, öntsük rá a vaníliás krémet.
A tejet a kakaóval és a cukorral kis lángon melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik, az első buborékok megjelenése előtt vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vajat. Keverjük el, hogy feloldódjon.
Kicsit hagyjuk hűlni, de mielőtt teljesen megdermedne öntsük a sütemény tetejére.
UI: A krémet lehet duplán csinálni, hogy vastagabb réteg legyen.
Forrás: http://lillit1.wordpress.com/2010/12/26/