11/22/2013

Csokis hópehely

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása



75 db 10 cm-es csillag

Hozzávalók
  • 65 dkg liszt
  • 8 dkg kakaópor
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 0,5 tk só
  • 45 dkg vaj, szobahőmérsékletű
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 tk vanília aroma
  • 17 dkg fehér csokoládé, olvasztva
  • 2 tk vaj


Szitáljuk össze a lisztet, a kakaót, a fahéjat és a sót.
Keverjük a vajat krémesre, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, keverjük a cukor olvadásáig.
Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgájákat és vaníliát, alaposan keverjük össze.
Csökkentsük a robotgép sebességét közepes/alacsony fokozatra, adjuk hozzá a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg egy lágy tésztává áll össze.
Felezzük el a tésztát, és mindkét darabból alakítsunk ki egy 15 – 10 cm-es nagyságú téglalapot, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrényben 4-24 órára.

Melegítsük elő a sütőt 175 °C hőmérsékletűre.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy enyhén lisztezett felületen, nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra. Szúrjuk ki a süteményeket, és tegyük a sütőlapra egymástól kb. 5 cm távolságra.
Tegyük tepsivel együtt a hűtőszekrénybe 10-15 percre. (A lehulló tészta maradékot szintén hűtsük vissza a felhasználás előtt). Ha van több tepsink úgy gyorsabban tudunk haladni.
Kb. 12 perc alatt sülnek meg a csillagok (félidőben érdemes a tepsit megfordítani, hogy egyenletesen süljenek). Ne várjuk meg, hogy a széleik bebarnuljanak!
Rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés nélkül, légmentesen záródó dobozban egy hétig tudjuk tárolni
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét, keverjük össze a vajjal, és habzsákból díszítsük fel a kisült süteményeket.
Kb. 15 percig hagyjuk a csokoládét megszilárdulni.
Ha nincs hópehely alakú kiszúród itt egy ötlet, aminek a segítségével bármilyen kivágót tudsz magadnak csinálni:http://on.fb.me/1dohqjq

Forrás: http://www.countryliving.com/recipefinder/chocolate-snowflakes-3596




Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)