75 db 10 cm-es csillag
Hozzávalók
- 65 dkg liszt
- 8 dkg kakaópor
- 1,5 tk őrölt fahéj
- 0,5 tk só
- 45 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 25 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 db tojás sárgája
- 2 tk vanília aroma
- 17 dkg fehér csokoládé, olvasztva
- 2 tk vaj
Szitáljuk össze a lisztet, a kakaót, a fahéjat és a sót.
Keverjük a vajat krémesre, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, keverjük a cukor olvadásáig.
Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgájákat és vaníliát, alaposan keverjük össze.
Csökkentsük a robotgép sebességét közepes/alacsony fokozatra, adjuk hozzá a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg egy lágy tésztává áll össze.
Felezzük el a tésztát, és mindkét darabból alakítsunk ki egy 15 – 10 cm-es nagyságú téglalapot, csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrényben 4-24 órára.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C hőmérsékletűre.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy enyhén lisztezett felületen, nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagságúra. Szúrjuk ki a süteményeket, és tegyük a sütőlapra egymástól kb. 5 cm távolságra.
Tegyük tepsivel együtt a hűtőszekrénybe 10-15 percre. (A lehulló tészta maradékot szintén hűtsük vissza a felhasználás előtt). Ha van több tepsink úgy gyorsabban tudunk haladni.
Kb. 12 perc alatt sülnek meg a csillagok (félidőben érdemes a tepsit megfordítani, hogy egyenletesen süljenek). Ne várjuk meg, hogy a széleik bebarnuljanak!
Rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés nélkül, légmentesen záródó dobozban egy hétig tudjuk tárolni
Vízgőzön olvasszuk fel a csokoládét, keverjük össze a vajjal, és habzsákból díszítsük fel a kisült süteményeket.
Kb. 15 percig hagyjuk a csokoládét megszilárdulni.
Ha nincs hópehely alakú kiszúród itt egy ötlet, aminek a segítségével bármilyen kivágót tudsz magadnak csinálni:http://on.fb.me/1dohqjq
Forrás: http://www.countryliving.com/recipefinder/chocolate-snowflakes-3596