Tészta
- 2 ek élesztőpor
- 2,4 dl tej
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 5 dkg cukor
- 6 dkg vaj (lágy)
- 60 dkg liszt
Krém
- 2,4 dl tej
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- 3 ek liszt
- 1 tk vanilla
- 7 dkg cukor
- zöld ételfesték, opcionális
- maraschino cseresznye, félbe vágva
- 5 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 dkg zabpehely
- 2 tk mandula aroma
Adjuk a tojássárgájához a cukrot, a puha vajat, a sót és kb. 45 dkg lisztet.
Gyúrjuk sima és rugalmas tésztává, ha szükséges adjuk hozzá a maradék lisztet is.
Letakarva meleg helyen kelesszük duplájára.
Lisztezett deszkán nyújtsuk akkora ovális formára, ami a sütőlapra rá fér.
Tegyük át a tésztát a zsírpapírral bélelt tepsire.
Hagyjuk egy újabb órát pihenni.
Vágjuk be a tésztát két oldalon, alakítsuk ki a csúcsát, a lenti ágakat még csak csavarjuk be, de ne hajtsuk vissza, amíg a töltelék be nem kerül középre.
A krémhez a tojást keverjük ki a cukrokkal, a sóval, a liszttel, végül a tejjel, lehet színezni is zöld ételfestékkel.
Kenjük meg vele a fa középső részét, hajtsuk rá vissza az ágakat.
Tegyük rá a mandulás tölteléket: a vajat keverjük össze a cukorral, az aromával, majd a zabpehellyel.
Süssük előmelegített sütőben 200 °C hőmérsékleten 10-12 percig.
Hagyjuk kihűlni, díszítsük a félbevágott cseresznyékkel.
Forrás: http://www.kristendukephotography.com/christmas-tree-bread-recipe/
Ui:
Ahogyan az oldalon szereplő többi recept, úgy ez is pusztán inspiráció!
Ha tetszik a technika de inkább a saját kelt tészta receptedet használnád, akkor kérlek tegyél úgy!
Ha inkább töltenéd meg túróval, stb.. úgy is remek lesz!
És ha visszajelzel, az nekem lesz remek!