Puzzle torta készítésének technikai leírása:
Izgalmasan néz ki, de csak akkor látszik a lényeg, ha felvágjuk.
Szükség van hozzá 2 különböző színű piskóta tortára, mindegyik felvágva minimum 6-6 szeletes.
Lehet 4 tortát is sütni, és azokat felvágni, egy a lényeg,
a torta akkor adja ki a mintát, ha a szélessége és a magassága kb. azonos, magas tortára van hozzá szükség.
A torta szeletekből először az aljához szükséges részt építjük össze a krémmel.
1.rész: fehér lap – krém – csokis lap – krém – fehér lap, kívülről is bevonva az oldala krémmel, tegyük rá egy tortalapra/kartonra ez szükséges, hogy majd fordítani tudjuk
2.rész: csokis lap – krém – fehér lap – krém – csokis lap
Mindkettőt tegyük minimum 20 percre pihenni a hűtőszekrénybe.
Rakjuk a 2. részt rá az elsőre. Tegyünk a tetejére egy kerek tányért, karcoljuk körbe majd egy hegyes végű, recés, hosszú pengéjű késsel vágjunk ki egy lefelé keskenyedő kúpot a tésztákból egészen az aljáig.
Emeljük ki a kifaragott kúpot, tegyük félre.
Állítsuk össze a maradék tésztalapokat krémmel, ez is pihenjen 20 percet a hűtőben, majd tegyük rá a lyukas, kivágott tortára. Borítsuk be egy kartonnal, és ennek a segítségével fordítsuk át. Így most újra lett alja a tortánknak.
Most jön a varázslat, a félretett, kifaragott tészta kúpot be kell gyömöszölnünk a fordított lyukba. Egyenletes határozott mozdulattal nyomjuk, ha azt látjuk, hogy az oldala kezd szétrepedni, akkor szorosan tekerjük be az oldalát zsírpapírral, ez után erőltessük tovább a nyomást.
Ismét tegyük a hűtőszekrénybe fél órára, majd vonjuk be kívülről, dekoráljuk.
Forrás, további lépésről-lépésre képekkel:http://stuffachicken.blogspot.hu/2011/02/puzzle-cake-tutorial.html