Karácsonyig még van időnk belekezdeni. Bármilyen citrus féléből kivitelezhető.
Vágjunk félbe egy narancsot, kaparjuk ki belőlük a gyümölcshúst.
Dobjuk forró vízzel telt edénybe, adjunk hozzá egy kanál szódabikarbónát, áztassuk 12 órát.
Az idő leteltével borítsuk a héjakat egy pohárra, vagy edénykére, és egy széles gumival feszítsük rá.
Ha még maradt a gyümölcshúsból, vagy a hártyából azt most még ledörzsölhetjük róla.
A képen lehet látni, hogy színével kifelé (alsó részen) vagy befelé (felső részen) is működik a technika.
Kb. egy-két hét szükséges a teljes száradásig.
A héj késsel, ollóval vágható, faragható. Festékkel, alkoholos filccel festhető, díszíthető!
Forrás: http://mir-handmade.blogspot.hu/2010/09/blog-post_18.html