Hozzávalók
Tészta
- 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 30 dkg cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 db tojásfehérje
- 1 db banán péppé törve
- 1,25 dl növényi olaj
- 4 db banán kockára vágva
- 1,5 tk vanília aroma
- 22 dkg ananász pürésítve
- 13 dkg apróra vágott pekándió
Krém
- 22 dkg (light) krémsajt
- 11 dkg vaj, szobahőmérsékletű
- 22 dkg porcukor, átszitálva
- 1 tk vanília aroma
Tetejére
- 6 dkg apróra vágott pekándió
Tészta
Keverjük össze az átszitált lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a fahéjjal.
Verjük fel lazára a tojásfehérjét, adjuk hozzá az olajat, a vaníliát és pépesített banánt.
Egyesítsük a lisztes keverékkel.
Adjuk hozzá az ananászt, 13 dkg apróra vágott pekándiót, és az apróra vágott banánt.
22 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett kerek formában három részletben süssük meg
175 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc (tűpróba).
Tegyük a kisülő tortalapokat rácsra a teljes kihűlésig.
Krém
Keverjük a krémsajtot a vajjal simára, elektromos habverő közepes sebesség fokozatán.
Fokozatosan adjunk hozzá porcukrot, és verjük kis sebességgel habosra. Keverjük hozzá a vaníliát is.
Töltsük meg a tésztalapokat a krémmel, és vonjuk be a tortát kívülről is, szórjuk meg apróra vágott pekándióval.
Forrás: http://chefinyou.com/2011/08/hummingbird-cake-low-calorie/#221