Hozzávalók
- 22 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek tej
- 1 tk vanília aroma
- 35 dkg liszt
- piros ételfesték
- mini csokoládé chips (szemeknek és gomboknak, vagy utólag csoki pöttyök)
- piros cukorka
Melegítsük elő a sütőt 160 °C hőmérsékletűre.
Keverjük a vajat magas fordulatszámon robotgépben 30 másodpercig. Adjunk hozzá cukrot, ezzel is jól keverjük át, öntsük bele a tejet és a vaníliát is.
Fokozatosan adjunk hozzá lisztet.
Vegyünk ki a tésztából 1 csészényi (2,5dl) mennyiséget, és tegyük félre.
A maradék tésztát keverjük pirosra, ételfesték segítségével.
Gyúrjunk belőle 1 db 2,5 cm-es, és 5 db 1 cm-es golyót.
A félretett tésztából gyúrjunk, 1 db 2 cm-es és négy 0,5 cm-es golyót.
A képen látható módon építsük össze a mikulást.
Süssük őket sütőpapírral bélelt sütőlapon 12-15 percig. Hagyjuk hűlni 2 percig.
Vajas cukormáz (amerikai cukormáz)
- 10 dkg vaj (nem margarin)
- 1/2 tk vanília
- 17 dkg porcukor
- 1 ek tej
Részletekben adjuk hozzá a porcukrot, és ha szükséges a tejet.
Habzsákból díszítsük fel a szakállat, és a sapka szélét.
Az orrát egy szem piros cukorkából tudjuk a legkönnyebben feltenni rá.
Csoki chips hiányában olvasztott csokiból pöttyözzük a szemeket, és a kabát gombjait.
Forrás: http://www.mlovesmblog.com/2010/12/edens-roly-poly-santas.html