Egyik meghatározó illat emlékem ehhez, a bevásárló központok bejáratánál kapható
fahéjas, cukros mogyoróhoz kapcsolódik.
Öröm és boldogság, hogy most, hogy megvan a recept, már a saját lakásunkban is elő tudom állítani.
Hozzávalók:
45 dkg földimogyoró (mandula, dió, kesudió)
35-40 dkg cukor
2,5 dl víz
2 tk őrölt fahéj
1 tk sütőpor
Helyezzük a hozzávalókat egy serpenyőbe. Közepes lángon kezdjük melegíteni.
Mikor a cukor feloldódott, vegyük vissza a hőfokot és folyamatosan kevergessük.
Nagyon figyeljünk, mert hirtelen történik meg az a pillanat, amikor az utolsó csepp víz is elpárolog, és a cukor rákristályosodik a mogyoróra.
Terítsük szét egyenletesen egy tepsiben.
Forrás: http://tetera.com.br/culinaria/amendoim-acucarado-crocante/
fahéjas, cukros mogyoróhoz kapcsolódik.
Öröm és boldogság, hogy most, hogy megvan a recept, már a saját lakásunkban is elő tudom állítani.
Hozzávalók:
45 dkg földimogyoró (mandula, dió, kesudió)
35-40 dkg cukor
2,5 dl víz
2 tk őrölt fahéj
1 tk sütőpor
Helyezzük a hozzávalókat egy serpenyőbe. Közepes lángon kezdjük melegíteni.
Mikor a cukor feloldódott, vegyük vissza a hőfokot és folyamatosan kevergessük.
Nagyon figyeljünk, mert hirtelen történik meg az a pillanat, amikor az utolsó csepp víz is elpárolog, és a cukor rákristályosodik a mogyoróra.
Terítsük szét egyenletesen egy tepsiben.
Forrás: http://tetera.com.br/culinaria/amendoim-acucarado-crocante/