A spanyol gyerekek, ha rosszak voltak előző évben, szenet kapnak ajándékba.
Édeset, és ehetőt:
1.lépés
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1,5-2 tk fekete ételfesték (gél)
- 1/2 tk citromlé
Utána adjuk hozzá a maradék porcukrot, és verjük kemény habbá.
(A hab megfelelő állagáról kép a forrás linken!)
2. lépés:
- 60 dkg kristálycukor
- 60 ml víz
Keverjük össze a vizet és a cukrot egy magas falú teflon fazékban.
(Most olyan az állaga, mint a nedves homok)
Forraljuk 125-127 fokig (ezt cukor hőmérővel lehet a legegyszerűbben ellenőrizni). Közben végig keverjük!
Ha nincs hőmérőnk, akkor is lehet látni, hogy 120 fok körül elkezd a cukor barnulni, ilyenkor még folytassuk a főzést egy kicsit. Eredményül egy nem folyós, hanem szemcsés állagot kell kapnunk!
Most forgassuk bele (nem habverővel, hanem egy kanállal!) az első lépésben elkészített habot.
Öntsük az előkészített tepsibe és hagyjuk állni, amíg megszikkad.
Amikor megszilárdult törjük darabokra.
Forrás: http://www.sprinklebakes.com/2011/11/christmas-coal-candy.html