Hozzávalók (6db)
Tészta
- 3 db tojás
- csipet só
- 7,5 dkg cukor
- 10 dkg őrölt mandula
- 2,5 dkg liszt
- 2,5 dkg keményítő
Dekoráció
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg pisztácia, natúr
- Piros színű lekvár
- 3 ek porcukor
- 1 tk citromlé
- + porcukor
Vágjunk ki sütőpapírból 6 db 20 cm átmérőjű kört, vágjuk be egy helyen a közepéig, tekerjük fel. Rögzítsük tűzőgéppel, vagy gémkapoccsal a papírt, és tegyük a kúpokat egy hőálló pohárba, bögrébe.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval. Verjük lassan tovább, miközben hozzáadjuk a cukrot, aztán a tojások sárgáját.
Őrölt mandulát keverjük össze a liszttel és a keményítővel.
Egyesítsük a száraz és a nedves keverékeket.
Töltsük meg a kúpokat a tésztával.
Előmelegített sütőben 180 ° C-on 15-20 percig süssük, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Bontsuk le róluk a papírt, egy éles késsel, ha szükséges, vágjuk le az egyenetlenségeket az aljáról.
Olvasszuk fel a csokoládét vízgőzön, vonjuk be egy ecset segítségével a tészta kúpot és forgassuk meg (vagy szórjuk be) apróra vágott pisztáciában.
A piros pöttyöket egy kis ribizli vagy málna lekvárból tudjuk felpettyezni a süteményre.
A porcukrot keverjük össze a citromlével, és egy teáskanálnyit csorgassunk a fenyő tetejére,
a tetejét szórjuk meg porcukorral, a csillogó havat imitálva ezzel.
Két hétig, jól lezárt dobozban eláll .
Forrás:http://www.liveinternet.ru/users/n_786_786/post246824154/