Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 13 dkg liszt
- 11,5 dkg liszt + 1, 5 dkg kakaó
Keverjük a vajat a cukorral krémesre. Adjuk hozzá a tojást, keverjük habosra.
Osszuk el a keveréket két részre, az egyiket tegyük félre.
A másikhoz adjunk hozzá 13 dkg lisztet, gyúrjuk össze, formázzunk belőle egy tészta golyót, csomagoljuk folpackba.
A félretett vajas keverékhez adjunk 11,5 dkg lisztet és 1,5 dkg kakaót, ezt is gyúrjuk golyóformára, és csomagoljuk folpackba.
Hűtőszekrényben pihentessük mindkét csomagot legalább egy órán keresztül.
Tegyünk félre a kakaós tésztából a masnikhoz.
Nyújtsuk a fehér tésztát 6 mm vastagra, a kakaós tésztát 4 mm vastagra.
Vágjuk a fehér tésztát hosszában négy csíkra.
Vágjunk a kakaós tésztából 2 csíkot, ezek ugyanolyan szélesek legyenek, mint a fehér tészta.
Tegyünk 2-2 fehér tészta csík közé 1-1 barna csíkot.
Pillanatnyilag van így két tészta csíkunk, mindkettőt vágjuk hosszában fel 3 csíkra.(Most már lett 6 vékony tésztacsíkunk).
A maradék kakaós tésztát vágjuk fel 3 csíkra, ezek szélessége azonos az előzőleg felvágott csíkokéval, hiszen ezek lesznek elválasztónak betéve a 3x2 tészta közé.
Folpackkal letakarva, tegyük a hűtőszekrényben legalább fél órára.
Melegítsük elő a sütőt 175°C hőmérsékletűre.
Vágjuk a tészta csíkokat 1 cm-es darabokra, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Nyújtsuk ki félretett tésztát, vágjunk belőle először kicsi négyzeteket, amiket vágjunk átlósan félbe. Ezek az apró háromszögek egymás felé fordítva alkotják a csomagokon a masnikat, a hatást egy pici pötty fehér tészta még tovább fokozza.
Süssük 15 percig, rácson hagyjuk kihűlni
Forrás: http://