jöjjön egy különleges pasis rágcsálni való egy pohár hideg sör mellé:
Hozzávalók
- 45 dkg bacon
- 11 dkg barna cukor
- kb 1 dl sör
Keverjük össze a barna cukrot annyi sörrel, hogy szirup állagú legyen.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A sütő tepsijét béleljük ki alufóliával, erre fog csepegni a szalonna zsírja.
Toljuk fölé a rácsot, amire ráfektettük a szalonna szeleteket és süssük 10 percig.
Húzzuk ki a sütőből és mindkét oldalát kenjük be a mártással, süssük újra 10 percig, ekkor megint jöhet a mártás, aztán a 10 perces sütés. Mindezt addig ismételgetjük, míg elfogy a mártás, és barnára sül a szalonna.
Hagyjuk a rácson pihenni egy órát, mielőtt leszednénk.
Forrás: http://tideandthyme.com/beer-candied-bacon/