Hozzávalók
- 2-3 ek olívaolaj
- 60 dkg kolbász
- 1 db nagy hagyma
- 1 db közepes zöldpaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 2 konzervdoboz kis szemű fehér bab
- 1 nagy konzervdoboz, egész, hámozott paradicsom
- 1 csésze frissen reszelt parmezán sajt
Tálaláshoz
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
Pirítsuk meg olajon a felkarikázott kolbászt. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott hagymát, a szintén kis kockára vágott paprikát, a zúzott fokhagymát és pirospaprikát, keverjük jól össze. Pirítsuk 5 percig, gyakran megkeverve.
Adjuk hozzá a babot, a paradicsomot, amit a fakanállal miközben kevergetjük, egy kicsit törjünk össze.
Főzzük össze, kb. 5 percig.
Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a sajtot.
Kóstoljuk meg kell-e után fűszerezni sóval, borssal!
Kínáljuk előmelegített tányérban, aminek az aljára vagy az oldalára egy szelet pirítóst készítettünk.
Tálaláskor hintsük meg még sajttal, friss bazsalikommal és kakukkfűvel.
Forrás: http://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/996663/sausage-and-white-beans-in-spicy-red-sauce-recipe