Hozzávalók
- 4 tojásfehérje (szobahőmérsékletű )
- 25 dkg porcukor
- 2 kk citromlé
- 2 ek étkezési keményítő
- 4 dl tejszín
- 1 cs vanília
- málna, vagy valamilyen bogyós gyümölcs
Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra.
Kezdjük el felverni a tojásfehérjéket habnak. A porcukrot fokozatosan, kanalanként adagoljuk hozzá. Minden kanál után verjük pár percig mielőtt a következőt hozzáadnánk. Így a végére egy nagyon fényes, kemény, késsel vágható masszát kapunk.
A keményítőt és a citromlevet a legvégén az utolsó kanál porcukorral adjuk a habhoz, és még ezzel együtt is verjük pár percig.
Sütőpapíros (a szilikonos a legjobb) tepsire, kör alakúra formázzuk a habot. A tetejébe képezzünk egy kis mélyedést, ide kerül majd a végén a tejszínhab a gyümölccsel.
Mikor betoljuk a sütőbe, akkor egyből vegyük vissza a hőfokot 120 °C-ra. Kb. 60 -70 percig süssük, az ajtót ne nyissuk ki közben.
Mikor kész, fakanállal támaszuk ki a sütő ajtaját és hagyjuk bent teljesen kihűlni a habot!
Kívül roppanós, belül puha krémes.
A tejszínt a vaníliával verjük kemény habbá, kanalazzuk a közepébe és szórjuk meg a málnával.