Még árulnak új krumplit a piacon, de sajnos a méretén már látszik az idény vége.
Ezekből a nagyobbacska újkrumpliból ez a fajta krumpli saláta remekül elkészíthető.
Főzzünk meg 1.5 kg újkrumplit sós vízben.
Még melegen keverjük össze a dresszing felével, hogy jól átjárja a citromos, fokhagymás íz.
Dresszing
- 2,5 dl majonéz
- 2-3 ek tejföl
- 3 gerezd fokhagyma, zúzott
- 1 ek magos mustár
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 ek apróra vágott kapribogyó
- 2 ek apróra vágott bébi csemegeuborka
- 1 ek apróra vágott snidling
- 1 ek apróra vágott kapor
- só és frissen őrölt fekete bors
Mikor a krumpli jól kihűlt, közvetlen a tálalás előtt, keverjük össze a dresszing maradékával, egy fej vékonyra szeletelt lilahagymával és apróra vágott vizitormával, vagy zsázsával (amiknek a borsos, mustáros íze kiválóan kiegészítik a salátát).
Díszítéshez használjunk snidlinget, kapribogyót, uborkát…
Forrás: http://bit.ly/11VUzAU