Van ebben egy végtelenül finom, gyors és egyszerű grízpuding recept.
Előtte csak a bolti grízpudingért rajongtam, de mióta magam csinálom már nem kéne.
Azt, hogy ebben a melegben milyen jó egy ilyen pikk-pakk meg van, hűvös és édes desszert már nem is forszírozom tovább.
Hozzávalók
- 1 l tej
- 15 dkg cukor
- 20 dkg búzadara
- 1 ek vanília aroma
- 3 db tojás
- ½ citrom reszelt héja
Besűrítjük (de nem kell beton keményre, mert a tojások sárgája még „húz rajta”).
Mikor sűrű, akkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliát és kicsit kevergetjük, hogy hűljön, de még azért forró maradjon annyira, hogy a tojás hőkezelése megtörténhessen. Hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját, majd a habbá vert fehérjét is.
Még langyosan kivizezett formába öntjük.
Tipp:
Lehet gyümölcsdarabokat belekeverni a pudingba, éppen ami aktuális!
Lehet gyümölcsökkel, tejszínhabbal kínálni!
Ebben a melegben én a legjobban a kicsit savanykás, pikáns szilvaröszterrel szeretem. Tudjátok mi az a szilvaröszter? Leegyszerűsítve egy híg, fűszeres szilvalekvár, de erre majd mikor aktuális lesz, ígérem, visszatérünk.