6/28/2013

Francia pirítós

Bejegyezte: Rita

poszt nyomtatása

Hát ez valami Isteni finom! Holnap szombat, talán nem kell úgy rohanni, mint hétköznapokon és belefér egy kis pepecselés a reggelivel. Na, nem kell túl sok! Gyorsan kész, és mennyei már az illata is, ahogy sül. Attól meg, hogy fahéj pálcára van szúrva, valahogy olyan nagyon trendin néz ki, még egy szikkadt kalács is. 

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 rúd vanília, kikapart magja és a héja
  • 1 tk só
  • 1 tk marokkói fűszerkeverék ( Ras el hanout), opcionális
  • 4 szelet (5 cm vastag) kalács
  • 12 hosszú rúd fahéj
  • 2-3 ek vaj (esetleg még pár kanál a tálaláshoz)
  • 2 szárított hibiszkusz virág , zúzott (opcionális)
  • 1/2 tk szárított levendula (opcionális)
  • juharszirup vagy méz, kicsit megmelegítve

Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. (Csak melegen tartásra használjuk.)
Béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral.
Egy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, vanília magokat, a sót és a marokkói fűszerkeveréket.
Vágjuk le a kalács szeletek héját és minden szeletet vágjuk fel három csíkra. (Egy embernek így végül majd 3 francia pirítós jut felszúrva 1-1 fahéj rúdra).
Szúrjuk fel a kalácsokat a fahéj rudakra. Forgassuk meg őket a tojásos keverékben, mindkét oldalukon kb. 5 másodpercig ázzanak a tejben.
Melegítsünk fel közepes/alacsony hőmérsékleten egy palacsintasütőt.
Olvasszuk fel benne a vajat, tegyük hozzá a virágokat (hibiszkusz, levendula) és a vanília héjat.
Ebben az illatos vajban süssük a kalácsok mindkét oldalát aranyszínűre (2-3 perc).
Amíg az összes kisül, addig tartsuk őket meleg sütőben, az előre elkészített sütőlapon.
Tálaláskor a meglangyosított juharsziruppal vagy mézzel, esetleg plusz vajjal kínáljuk.

Tipp:
Marokkói fűszerkeverék hiányában, szerintem a mézeskalács fűszerkeverék is jól illik hozzá!

Forrás: http://www.foodrepublic.com/2013/05/19/cinnamon-brioche-french-toast-skewers-recipe



Keress címkék alapján!

Állat formájúak (5) Almás (33) Aprósütemény (27) Banános (12) Bodza (1) Brownie (6) Burgonya (16) Citromos (10) Cukkini (8) Curd (2) Csirke (12) Csokoládés (38) Dekor (16) Desszert (387) Diétás (1) Dinnye (12) Dió (4) DIY (5) Édes (368) Egyszerű pár perces (3) Eper (7) Érdekes (9) Ételdekorációs ötletek (66) Ételdesign (8) Fagylalt (28) Fánk (6) Figurák kialakítása (3) Formázási ötletek (79) Főétel (17) Fűszernövények (2) Gluténmentes verziók (6) Gőzös cupcake (2) Grill (6) Grízes (1) Gyümölcs alakúak (16) Gyümölcsös (82) Gyümölcsvaj (6) Hagyma (4) Halloween (26) Hidegtál (7) Hobby Cricket (1) Humor (2) Húsos (26) Húsvét (15) Információ (2) Ital (12) Kalács (11) Karácsony (98) Karamellás (13) Karfiol (3) Kávés (10) Keksz (78) Kelt tészta (49) Kenyér (7) Kitchen Cricket (1) Kivis (6) Koktél (2) Kókuszos (29) Kreatív tálalás kicsiknek (1) Krémsajt (18) Lekvár (4) Leveles tészta (29) Leves (3) Mákos (9) Málna (10) Mártogatós (2) Méz (5) Mézeskalács (10) Mikrós bögrés (5) Mogyorós (7) Muffin (27) Narancsos (10) Nutella (8) Ötletek (50) Palacsinta (13) Party-ötletek (27) Péksütemény (3) Pudingos (5) Recycling (4) Sajtos (25) Saláta (19) Sós (47) Sütés nélkül (30) Szalonna (8) Szalvéta hajtogatás (2) Szendvics (5) Szilveszter (10) Tészta (4) Tippek és trükkök (75) Tojás (20) Top receptek (31) Torta (84) Túrós (15) Ünnepek (120) Vaníliás (7) Virsli (1) Vissza az iskolába (4) Zöldség (36)