Hozzávalók
- 2 db bébi padlizsán
- A panírhoz:
- 1 rész zsemlemorzsa + 2 rész japán zsemlemorzsa (panko) *
- 2 tk fokhagymapor
- csipet Cayenne bors
- 1 db tojás fehérje
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A megmosott padlizsánokat, először héjastul vágjuk hosszában szeletekre, majd ezeket vékony csíkokra.
A panírozás száraz hozzávalóit rázzuk össze egy nagyobb zárható nejlon tasakban.
Merítsük a padlizsán csíkokat a tojásfehérjébe, majd a zacskóban jól rázzuk össze a panírmorzsával.
Fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire, úgy hogy lehetőleg sehol ne érjenek össze.
Süssük pirosra, 10-12 perc.
Kínáljuk még melegen valamilyen mártogatóssal.
*Pankó
Fehér-kenyérből, speciális szárító-aprító gépben készül. A hagyományos magyar zsemlemorzsánál jóval durvább, szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll. Az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz. Kevésbé szívja magába az olajat, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ázsia boltokban nálunk is kapható.
Házilag is lehet próbálkozni a készítésével. Kovászolt, fehér kenyér kell hozzá, a héját le kell vágni, csak a fehér rész kerülhet bele. A teljesen száraz kenyérbelet nagy lyukú reszelőn, vagy aprítógépben kell szilánkosra törni, semmiképpen nem porrá!
Forrás: http://www.careskitchen.com/2012/02/oven-baked-eggplant-fries.html