Hozzávalók
- 22 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 30 dkg olvasztott tejcsokoládé
- 22 hámozott, egész mandula
- 10 dkg finomra őrölt dió
- csipet só
Egy fóliával bélelt sütőlemezre (28 x 18) terítsük le a mandulákat, egy rétegben. Tegyük félre.
Egy nagy serpenyőben keverjük össze a vajat, cukrot, vaníliát és a sót és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg a vajat.
Tegyük át vízgőzre és még további 5-7 percig keverjük. Jó forrónak kell lennie, mikor ráöntjük mandulára. Hűtsük le teljesen!
Fedjük le egy réteg olvasztott csokoládéval, amit megszórunk, mielőtt megdermedne a darált dióval.
Vagy felezzük el a csokoládét és a diót, és a hűlési idő betartásával a vajas réteg aljára és tetejére is húzzunk belőle.
Forrás: http://www.shugarysweets.com/2012/12/almond-toffee-bites