Hozzávalók
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 0,5 citrom reszelt héja
- csipet só
A lágy margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukrokkal.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval.
A margarinos masszát egyesítjük a lisztessel, belereszeljük a citrom héját és összedolgozzuk.
Egy lágy tésztát kapunk, amit pihentessünk a hűtőszekrényben egy órát.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 4 mm vastagra, és szúrjuk ki a gombokat 5 cm-es pogácsaszaggatóval.
Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit távol egymástól.
Egy kisebb pogácsaszaggatóval nyomjunk bevágást a korongok közepére, imitálva egy gomb kinézetét.
A gomblyukakat legegyszerűbben egy szívószál segítségével tudjuk kiszúrni a tésztából.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, világos színe maradjon.
Ha ajándékba szánjuk jópofán néz ki, ha pár darabot a lukak segítségével egy szép szalaggal összekötünk.