A fahéj illattól mindig éhes is leszek, úgyhogy még szerencse, hogy nem ehető, különben nem maradna a fán
Ha szereted a természetes, illatos díszeket:
Az eredeti recept így szól
1 csésze almaszószt, keverj össze
1 csésze (130 g) fahéjjal, tehetsz bele
1 ek őrölt szegfűszeget is.
Gyúrd össze, nyújtsd 5-6 mm vastagságúra, szúrd kis tetszés szerinti formára (a luk helyét ne felejtsd), és hagyd szobahőmérsékleten kiszáradni, vagy szárítsd 90 -100 °C hőmérsékletű sütőben 1,5-2 órán keresztül. Száradás közben többször forgasd meg óvatosan!
Ha nincs otthon almaszószod és nem is szeretnél ezzel bíbelődni akkor csak vegyél egy üveg bébiételt, egy 190 grammoshoz elég 80 g fahéj.
A korrekció egyértelmű, ha túl nedves adj hozzá fűszert (lehet a fahéjat tovább gondolni, gyömbér, szegfűszeg, mézeskalács fűszerkeverék ...), ha túl száraz akkor almaszószt, elrontani nem lehet. Tovább díszíteni viszont igen!
Forrás: http://www.completelydelicious.com/2012/11/homemade-cinnamon-ornaments.html