Hozzávalók
- 4 nagy tojásfehérje
- 200 g cukor
- Piros ételfesték (gél)
- Fehér csokoládé
Melegítsük elő a sütőt 93 °C-ra, béleljünk ki 2 sütőlapot zsírpapírral.
Vízgőzön (finoman fortyogó víz felett) habverővel keverjük a fehérjében a cukrot, hogy feloldódjon, és a keverék felmelegedjen, kb. 5 perc.
Vegyük le a tálat a gőzről, színezzük és verjük kemény habbá, kb. 8 perc
Nyomjuk habzsákból ez előkészített lapokra, kis távolságot tartva egymástól.
Toljuk a sütőbe, süssük egy órán keresztül, fél időben cseréljük meg a lapokat.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk állni egy éjszakán át sapkákat.
Díszítsük fehér csokoládéval, szórócukorral…
Forrás: http://www.recipe.com/santa-caps