Nagyobb a füstje, mint a lángja? Nem tudom, de azt igen, hogy ez egy jópofa gasztro ajándék is lehet. Ebben a formában még talán egy pasinak is lehet sütit ajándékozni
Hozzávalók
Tészta
- 160 g túró
- 2 tojás sárgája
- 30 g vaj
- só,
- vanília, ízlés szerint
- 1 tk cukor (opcionális)
- 100-125 g liszt
- 1/3 tk sütőpor
- 5-6 db nagy alma, hámozva reszelve: 700 g
- citromlé
- 400 g cukor
- fahéj, szegfűszeg
- 1 tk étkezési keményítő
Keverjük össze a túrót, a tojássárgáját, a cukrokat és a vajat.
Az átszitált lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, öntsük az előző keverékhez és gyúrjuk össze.
Csomagoljuk folpackba és tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
A reszelt almát nyomkodjuk ki, locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Közepes lángon, folyamatos kevergetés közben főzzük az almát a cukorral kb.15 percig.
A főzési idő az alma nedvességtartalmától is függ.
Hagyjuk kihűlni, csepegtessük le szitán, hogy még az esetleges maradék is lefolyjon belőle. Jó sűrű lekvárunk lett így, amit ízesíthetünk szegfűszeggel, fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával.., ha még mindig nem elég sűrű keverjünk hozzá 1 tk étkezési keményítőt.
De a töltelék lehet akár kész sűrű lekvár is (pl. szilva).
Vágjuk sütőpapírból 14 x 14 cm méretű kockákat.
A tésztát nyújtsuk ki 2 mm vastagságúra, és vágjuk fel 10 x 10 cm négyzetekre.
A tölteléket kenjük a tészta szélére, szorosan tekerjük fel.
Görgessük szorosan a kivágott sütőpapírba, a felesleges hosszt vágjuk le a papírból.
Süssük előmelegített 175°C hőmérsékletű sütőben 20 percig.
Csomagoljuk ki, szórjuk meg porcukorral.
Forrás: http://cafeiryna.blogspot.hu/2014/09/blog-post_20.html
Az illúziót fokozhatjuk, ha nyomtatunk hozzá címkét is:
Forrás:http://imgarcade.com/1/cigar-label
És még mindig nincs vége! Mert mibe is kellene csomagolni, ha nem ilyen szivaros dobozokba?!
Forrás: http://thepapercraftpost.blogspot.hu/2012/09/midi-cigar-box-haberdashery-stash.html